loader image
"Her Yudumda Sağlık"

Suyun Vücuttaki Rolü


Tüm vücut fonksiyonlarının düzenleyicisi olduğundan, su yaşamla doğru orantılıdır. Vücutta her bir hücre için enerji aktarımının ana kaynağıdır ve yaşama gücünü tedarik eden elektriksel ve manyetik enerjiyi iletir.

Ayrıca, cildin ışığa ve enerjiye duyarlı sinir uçlarına enerji sağlanmasını kolaylaştırır. Cilt ve mukoza zarı bariyeri fonksiyonlarını korur ve oksidanları ve diğer toksinleri böbrekten temizleyerek bir antioksidan görevi görür. Bunlara ek olarak, uygun bir şekilde su içildiğinde sinüsler daha iyi akar ve mukoza zarı enfeksiyona karşı daha dirençli hale gelir.

Beynin %80’nin sudan oluştuğunun dikkate alınması gerekmektedir. Şiddetli susuzluk sağlıklı düşünememeye ve şiddetli vakalarda zihinsel dengesizliğe neden olabilmektedir.

İdeal Su Tüketimi İle İlgili Öneriler

Dr. Batmanghelidj’e göre, vücut günde en az 6 ile 8 bardağa kadar suya ihtiyaç duymaktadır. Ortalama 70 kg ağırlığında olan birisi günlük 10 bardak su tüketmelidir.

Su içmek için en iyi zaman, sindirim sistemini kurumuş ve büzülmüş durumdan uyandırmak için sabah ve her öğünden 30 dakika öncesidir. Mideye ve sindirime müdahale etmemesi için suyun öğünler sırasında tüketilmesinden kaçınılmalıdır. Vücudun fazladan soğutulmasının gerekli olduğu istisnai sıcak günler dışında oda sıcaklığında tüketilmesi gerekir.

Çeşme suyunun, mikroorganizmalar, ağır metaller, klor, flüorür dâhil sağlıksız maddeler içermesi nedeniyle, zararlı maddeleri uzaklaştırmak için suyun filtrelenmesi önerilmektedir.

İnsanların en yaygın tüketim biçimlerinden birisi, suyun ters osmoz (çeşme suyunu arıtma yöntemlerinden biri) ve alkalin su sistemleri gibi filtreleme cihazlarıyla içilmesidir. Bunları her biri değişken düzeylerde uygunluk, saflık ve mineral içerir.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×